Economía

El Fòrum Social Català camí cap a la seva quarta edició

Tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 d’abril de 2014

Ja s’han adherit més de 50 entitats, organitzacions i moviments

Hi ha temps fins el 3 de març per adherir-se i inscriure tallers

Seguint l’estela de les edicions dels anys 2008, 2010 i 2012, el Fòrum Social Català (FSCat) torna el 2014 per oferir un espai de reflexió, trobada i confluència a la ciutadania i als moviments socials catalans ens unes jornades de tres dies que tindran lloc a l’edifici Central de la Universitat de Barcelona els propers 11, 12 i 13 d’abril.

Fòrum Social Català

El Fòrum Social Mundial de Tunísia, celebrat el 2013 va suposar el tret de sortida per emprendre un nou procés del Fòrum Social Català. Com diu la seva crida inicial, el Fòrum vol proposar un altre món possible davant un model capitalista que genera grans desigualtats i aprofundeix en polítiques cada cop més antisocials.

Des de la primera edició a Porto Alegre l’any 2001 el Fòrum Social Mundial, i la seva expressió, el Fòrum Social Català, ha anat esdevenint la referència principal de l’altermundisme. El FSCat 2014 té vocació de ser un espai aglutinador de les lluites i alternatives socials a Catalunya, en un moment d’especial efervescència política de lluita social i nacional, des de la doble perspectiva local i global, i amb la voluntat de complementarietat i confluència amb les diferents lluites sorgides darrerament.

S’ha obert ja la inscripció de seminaris a totes les entitats, moviments i organitzacions adherides. Aquests tindran lloc el dissabte 12 d’abril i s’inclouran dins d’algun dels següents eixos:

1. Desobediències, resistències i crítiques.  Campanyes, accions, i tot tipus d’activitats de protesta per part dels moviments socials dirigides a denunciar les situacions d’injustícia i abús que genera el sistema capitalista i a enfrontar-se als mecanismes de repressió social, política i econòmica, que alerten que un altre món és necessari.

2. Constituint sobiranies, construint democràcies. Projectes i campanyes de recuperació dels drets humans i socials en retrocés a la nostra societat teòricament democràtica, i propostes d’igualtat, llibertat i de millora de la democràcia que mostren que un altre món és possible.

3. Experiències alternatives. Vivències i praxis comunitàries de caire antisistèmic, que no segueixen els paràmetres de consumisme, explotació, jerarquització, discriminació i violència del capitalisme, que demostren que un altre món ja és una realitat. 

El Fòrum és un espai assembleari i com a tal convida a totes aquelles persones que vulguin participar del procés de construcció d’aquest a afegir-se a les seves reunions.

Crida del Fòrum Social Català 2014:

Crida a inscripció de tallers

Tota la informació del Fòrum a:

www.forumsocialcatala.cat

@FSCat2014

facebook.com/forumsocialcatala

Sobre el autor

Jordi Sierra Marquez

Comunicador y periodista 2.0 - Experto en #MarketingDigital y #MarcaPersonal / Licenciado en periodismo por la UCM y con un master en comunicación multimedia.